Next: hét ecozakje voor groente, fruit en verse broodjes

Vers uit het atelier en vandaag voor het eerst zelf geprobeerd in de lokale winkel: de ecozak voor in de supermarkt, bij de bakker en de groenteboer. Is het concept nieuw? Nee. De uitvoering? Jazeker! De eco-zakjes van Mirmakery zijn met de hand gemaakt van restmateriaal, in Nederland. De zakjes in deze foto’s zijn gemaakt van tule, geupcycled van decoratiemateriaal gebruikt bij een trouwfeest afgelopen zomer, ergens in Nederland :-). 

Ik ben een nuchtere vrouw en heb getwijfeld of ik het volgende wel zou delen, want het voelt wat ongemakkelijk en ‘je-moet-dingen-niet-groter-maken-dan-ze-zijn’  :-). Maar, na het afrekenen liep ik de winkel uit, met mijn mesh-bag en ecozakje, en voelde een diep gevoel van voldoening. Hoe meer ik zelf maak, hoe vaker het gewoonweg lukt, en wanneer ik mij bedenk wat het voor jou en mij kan betekenen, dan ervaar ik geluk. (Ik liep óók gelukkig de winkel uit wetende dat ik die avond het prototype van vólgende project ook af kan hebben…legerkleding van Hollandse bodem geupcycled naar..?…)

Restmateriaal in de cirkel houden én tegelijkertijd alledaagse hele concrete en praktische duurzame stappen zetten; dat is mijn doel. Stel, je doet elke week boodschappen en elke week gebruik je een plastic zakje voor fruit én voor groente; dat zijn 52 x 2 = 110 ‘single-use’ plastic zakjes die je bij deze kunt voorkomen. Zó eenvoudig. 

Er is een hele serie klaar, in allerlei kleuren en formaten. Gemaakt van reststukken voile, tule en organza. Nog ‘even’ foto’s maken en online zetten, dan kun jij er ook gebruik van maken.

Eet smakelijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *